Laboratory of Computer and Information Science / Neural Networks Research Centre CIS Lab Helsinki University of Technology9th Nordic Collegiate Programming Contest

osana

ACM:n International Collegiate Programming Contest -ohjelmointikilpailua


Vuoden 2010 kilpailu käydään samanaikaisesti kymmenkunnassa pohjoismaisessa yliopistossa

lauantaina 2. lokakuuta 2010 klo 12-17

Kilpailu on ohi: tehtävät ja tulokset jms. kisan kotisivuilla!


NCPC-kilpailuun voivat osallistua Aalto yliopiston opiskelijat ja työntekijät. Kilpailu on joukkuemuotoinen: joukkueet yrittävät ratkaista mahdollisimman monta noin kymmenestä ohjelmointitehtävästä viidessä tunnissa. Kussakin joukkueessa on enintään kolme kilpailijaa, joilla on käytössään ainoastaan yksi tietokone. Sallittuja ohjelmointikieliä ovat C, C++ ja Java. Ohjelmointitehtävät ovat luonteeltaan algoritmisia.

Kilpailu soveltuu kaikille vasta-alkajista asiantuntijoihin, sillä tehtävät ovat tasoltaan vaihtelevia. Sitä paitsi kilpailussa on useita tulostauluja: paikallinen tulostaulu Aalto yliopiston joukkueille, kunkin maan tulostaulu, ja yleispohjoismainen tulostaulu kaikille joukkueille. Näin kukin joukkue voi itse valita, mihin näistä kenties tahtoo suoritustaan verrata. Vaikka kilpailu on osa pohjoismaista mestaruuskilpailua, se on ennen kaikkea piristävä lisämauste ohjelmoinnin opiskeluun.

Opiskelijajoukkueet, jotka täyttävät ACM International Collegiate Programming Contest -kilpailun kelpoisuussäännöt, voivat päästä jatkoon Luoteis-Euroopan aluekilpailuun (NWERC) Bremeniin 19.-21.11.2010 ja sieltä mahdollisesti maailmanfinaaliin Egyptiin keväällä 2011.


Yleistä

Kilpailun järjestämisestä Aalto yliopistossa vastaa Markus Ojala, jolta voi kysellä kaikkea kilpailuun liittyvää. Tällä sivulla on kerrottu kilpailun paikallisista järjestelyistä Aalto yliopistossa. Kisan virallisilla pääsivuilla on tarkempaa tietoa kilpailusta, kts. erityisesti vuoden 2010 alasivu.

Kilpailussa noudatetaan ACM:n aluekilpailusääntöjä sillä lisäyksellä, että kaikki kirjoitettu tai painettu referenssimateriaali on sallittu (kirjat, muistiinpanot, ohjelmalistaukset, jne.), mutta mitään sähköistä materiaalia tai Internetiä ei saa käyttää, poikkeuksena kuitenkin Java API ja C++ referenssi. Ohjelmointikielten peruskirjastojen käyttö on sallittua, mm. C++:n Standard Template Libraryä saa käyttää.

Kilpailun aikana WWW-tulostaulua päivitetään reaaliaikaisesti. Kilpailun viimeisen tunnin aikana tulostaulua ei kuitenkaan päivitetä. Lopputulokset julkaistaan heti kilpailun päätyttyä. Paremmuusjärjestys ratkeaa ensisijaisesti oikein ratkaistujen tehtävien määrän mukaan ja toissijaisesti ratkaisuihin käytetyn kokonaisajan mukaan. Palautettujen ratkaisujen toimivuus kokeillaan testisyötteitä vastaan. Ainoastaan kaikki testisyötteet riittävän nopeasti ratkaissut ohjelma hyväksytään.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt. Katso lista ilmoittautuneista joukkueista.

Osallistujat

Kilpailu on avoin Aalto yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Opiskelijajoukkueet, jotka täyttävät ACM International Collegiate Programming Contest -kilpailun kelpoisuussäännöt, voivat päästä jatkoon Luoteis-Euroopan aluekilpailuun (NWERC) Bremeniin ja sieltä mahdollisesti maailmanfinaaliin Egyptiin.

Karkeasti ottaen opiskelijajoukkueiksi lasketaan joukkueet, joiden jäsenet ovat aloittaneet opintonsa aikaisintaan vuonna 2006 tai syntyneet aikaisintaan vuonna 1987. Opintojen keskeytymisen (esim. sairaus, asepalvelus tai muu painava syy) nojalla voidaan myöntää jatkoaikaa. Esimerkiksi vuosi armeijassa tuo vuoden jatkoaikaa kelpoisuuteen (tarkemmin, ks. ICPC:n säännöt).

Palkinnot

Ainakin mainetta ja kunniaa. Rahoituksen järjestyessä Aalto yliopiston parhaiten NCPC:ssä pärjännyt opiskelijajoukkue lähetetään aluekilpailuun Saksaan 19.-21. marraskuuta 2010. Aluekilpailun parhaat joukkueet (viime vuosina n. kolme parasta joukkuetta) pääsevät ICPC:n maailmanfinaaliin Egyptiin keväällä 2011.

Kilpailupaikka

Kilpailupaikka on Maari-M (Unix-luokka) TKK:lla.

Laitteisto

Yksi Linux-kone per joukkue sellaisenaan kuin se kilpailupaikalla on. Joukkueille luodaan kilpailun ajaksi tilapäistunnukset. Kaikkia koneilta löytyviä perusohjelmia saa käyttää. Internetin käyttö on kielletty lukuunottamatta muutamaa kilpailussa sallittua sivustoa.

Kilpailussa käytetään Kattis-järjestelmää tehtävien ratkaisujen palauttamiseen ja arvosteluun. Rekisteröitymisen yhteydessä joukkueille luodaan tunnukset järjestelmään. Lyhyt käyttöohje on saatavilla. Katso myös lisätietoa Javan I/O:n hitaudesta.

Aikataulu lauantaina 2. lokakuuta 2010

On kenties syytä varata jotakin syötävää; kilpailu on pitkä vaikka aika lentääkin kilpaillessa.

Linkkejä

Virallisemmat sivustot: Uutisia ja kertomuksia kisoista:

Muuta

You are at: CIS → NCPC 2010 -ohjelmointikilpailu Aalto yliopistossa

Page maintained by Markus.Ojala at tkk.fi, last updated Friday, 19-Aug-2011 15:26:33 EEST