KURSSIESITE

Kurssi antaa perustiedot hahmontunnistuksen menetelmistä ja soveltamismahdollisuuksista. Sisältönä ovat peruskäsitteet, tilastollinen hahmontunnistus, rakenteellinen hahmontunnistus, neuraalinen hahmontunnistus sekä näiden sovelluksia. Kurssi kelpaa myös virallisesti jatko-opintoihin.

FT Timo Honkela ja TkT Kimmo Raivio luennoivat kurssin lukujärjestyksen mukaisesti maanantaisin klo 10-12 salissa T2, alkaen 15.9.2003. Kurssin ensimmäinen tentti pidettiin tiistaina 9.12.2003. Seuraava tentti järjestetään maanantaina 23.2.2004 klo 13-16 salissa T1. Harjoitustyön tulee olla tehtynä ennen kevään ja ensi vuoden alkusyksyn tenttiin osallistumista. Luennoitsijat ovat tavattavissa luentojen väliajoilla. Muista mahdollisista tapaamisista voi sopia sähköpostitse.

Laskuharjoitukset ovat (mahdollisesti lukujärjestyksestä poiketen) keskiviikkoisin klo 12-14 salissa K. Laskuharjoitusassistenttina toimii DI Markus Koskela. Ensimmäiset harjoitukset ovat 24.9.2003. Tehtäväpaperit jaetaan laskuharjoituksissa, mutta kysymyksiin on mahdollista tutustua ennakkoon WWW:n kautta. Tehtävät ratkaisuineen jaetaan myös Otatiedon kautta tilaajille. Kurssin sisältyy harjoitustyö, josta vastaa kurssin toinen assistentti, DI Matti Aksela. Laskuharjoituksia ja harjoitustyötä koskevia kysymyksiä voi esittää kurssiasistenteille laskuharjoitustilaisuuksien lisäksi sähköpostitse.

Kurssi pohjautuu pääasiallisesti kurssikirjaan "Pattern Recognition", S. Theodoridis and K. Koutroumbas, 1999, Academic press. Lisäksi materiaalia esitetään myös kirjasta Robert J. Schalkoff: "Pattern Recognition: Statistical, Structural, and Neural Approaches" (J. Wiley, 1992). Molemmat kirjat ovat nähtävissä informaatiotekniikan laboratoriossa. Käsiteltävät osat ilmoitetaan erikseen.

Tervetuloa tutustumaan hahmontunnistukseen!



http://www.cis.hut.fi/Opinnot/T-61.231/2003/esite.shtml
markus.koskela@hut.fi
Thursday, 12-Aug-2004 13:35:24 EEST