HARJOITUSTYÖ, deadline 31.1.2003

Pikainen LVQ-selitys on lisätty, koska tuota menetelmää ei taideta kurssimateriaalissa tarkemmin käsitellä ennen kuin viimeisissä harjoituksissa.

Allaolevasta taulukosta näet opintokirjan viimeistä numeroasi vastaavan harjoitustyöaiheen ja käytettävän tunnistusmenetelmän:

Opiskelijanumeron viimeinen numero
Harjoitustyön aihe
Käytettävä menetelmä
0
hedelmien muotojen tunnistus
k-NN
1
hedelmien muotojen tunnistus
LVQ
2
hedelmien muotojen tunnistus
Bayesian
3
hedelmien muotojen tunnistus
MLP
4
tekstuurien tunnistus
k-NN
5
tekstuurien tunnistus
LVQ
6
tekstuurien tunnistus
Bayesian
7
tekstuurien tunnistus
MLP
8
käsinkirjoitettujen numeroiden tunnistus
k-NN
9
käsinkirjoitettujen numeroiden tunnistus
LVQ
Ei opiskelijanumeroa
käsinkirjoitettujen numeroiden tunnistus
Valitse, k-NN tai LVQ

Tai sama sanallisessa vanhassa muodossa (mikään ei ole siis muuttunut, ylläoleva taulukko pyrkii vain selventämään mikä on tarkoitus):

Jos opiskelijanumerosi viimeinen numero on pienempi kuin neljä, harjoitustyösi aihe on hedelmien muotojen tunnistus. Ne, joilla viimeinen numero on 0, 1, 2, tai 3, toteuttavat tunnistimen, joka perustuu menetelmään 1 (k-NN), 2 (LVQ), 3 (Bayesian), tai 4 (MLP).

Jos opiskelijanumerosi viimeinen numero on pienempi kuin kahdeksan, mutta suurempi kuin 3, harjoitustyösi aihe on tekstuurien tunnistus. Ne, joilla viimeinen numero on 4, 5, 6, tai 7, toteuttavat tunnistimen, joka perustuu menetelmään 1 (k-NN), 2 (LVQ), 3 (Bayesian), tai 4 (MLP).

Muissa tapauksissa harjoitustyön aihe on käsinkirjoitettujen numeroiden tunnistus. Ne, joilla viimeinen numero on 8 tai 9 toteuttavat tunnistimen, joka perustuu menetelmään 1 (k-NN) tai 2 (LVQ). Jos sinulla ei ole opiskelijanumeroa, valitse jompi kumpi menetelmistä.

Eli siis jos viimeinen numero on 0, aiheena on hedelmien muodot menetelmällä 1 (k-NN) , 1 niin hedelmien muodot menetelmällä 2 (LVQ) jne.

Harjoitustyöt on ajateltu tehtävän matlab:illa, jos ohjelmisto on sinulle vieras, luulen että ATK-keskuksen matlab-sivujen alta löytyvistä linkeistä voisi saada perustietoja. Matlabissa on myös varsin kattava dokumentaatio "sisäänrakennettuna", antamalla komento 'help ' saat tietoa jostain tietystä käskystä, ja näitä "help-sivuja" voit kokonaisuudessaan tutkailla 'helpwin'-komennon avulla.

Harjoitustyön palautuksen deadline on 31.1.2003. Kokeet vievät jonkin verran aikaa, joten aloita harjoitystyön teko jo ennen viimeistä viikonloppua. Deadline koskee kaikkia kurssia tänä syksynä suorittavia aiotusta tenttiajankohdasta riippumatta.

Harjoitustyö tulee palauttaa kurssin assistentille mieluiten joko laskuharjoituksissa tai huoneeseen B330 (Tietotekniikan talo) tuomalla. Jos assistentti ei ole paikalla, voi työn jättää kolmannen hissin lähellä sijaitsevaan siihen informaatiotekniikan (Tik-61) kurssien palautuspostilaatikkoon, jonka päällä kurssikoodi lukee.

Kun palautat työn, laitathan kansilehteen kurssikoodin, työn nimen, käytetyn menetelmän, oman nimesi sekä oman sähköpostiosoitteesi. Kun olen tarkistanut työn, lähetän viestin kertoen pikaisesti tarkstuksen tuloksen, ja jos niin mitä tulee korjata.



http://www.cis.hut.fi/Opinnot/T-61.231/2002/harjtyo2002.shtml
matti.aksela@hut.fi
Wednesday, 27-Aug-2003 13:27:32 EEST